3 TIPS FØR DU LÅNER

Det kan være en god idé å få overblikk over din daglige økonomi før du låner. Under følger 3 gode tips:

1. Lag et budsjett
Husleie, strøm, telefon, forsikring, transport, mat... Skriv alle dine faste utgifter ned og husk å få med alt. Sett også av et fast beløp til uforutsette utgifter som f.eks. tannlege eller hvis vaskemaskinen bryter sammen. Skriv på samme måte ned dine faste inntekter. Nederst på siden her får du et budsjettskjema, som gjør det enkelt for deg.

2. Bli kjent med ditt økonomiske spillerom
Når du har fått overblikk over økonomien vet du hva du har til overs hver måned – bl.a. om der er plass til å betale faste avdrag på et lån. Kanskje er det luft nok til ønskeferien eller noe annet du går og drømmer om – og muligens ikke. Det viser budsjettet deg helt tydelig. Bare vær realistisk når du lager det.

3. Unngå purringer
Putt alle de faste regningene dine på AvtaleGiro, slik at de automatisk blir betalt hver måned. Da slipper du å motta papirfaktura, samtidig som du unngår å få de dyre purringene når fakturaen blir glemt.

Vær så god: Budsjettskjema til deg
Sett inn alle dine inntekter og utgifter, slik at skjemaet automatisk beregner hva du har å gå på i forbindelse med ekstra utgifter. Du kan lagre den på din data, slik at du kan holde oversikten på din private økonomi. Last ned budsjettskjema her.

ER DU USIKKER PÅ NOE?

Vi er klare til å hjelpe deg om du har spørsmål eller er usikker på noe. Du kan ringe til oss innenfor våre åpningstider, så skal du få et svar.

21 61 00 10